Адхезивниот капсулитис, познат и како замрзнато рамо е честа и болна состојба, која ја спречува нормалната подвижност на рамото. Замрзнатото рамо го намалува нормалното движење на рамениот зглоб, и во некои случаи ги спречува сите движења во рамото.

Третман: Кинезиотејпинг, вежби за врат и рамен појас.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *