Ишијасот претставува болка во грбот која се спушта кон една од двете нозе, познат е уште како лумбоишијалгија, а настанува со притискање на нервот ишијадикус, најдолгиот нерв во периферниот нервен систем се протега од задникот до стапалата.

Третман : миофасцијална релаксација, тибетанска масажа, кинезитерапија.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *