Лумбаго претставува блага до остра болка, или непријатност во долниот дел од грбот. Болката може да биде акутна или хронична доколку константно се чувствува во период од три месеци. Од оваа непријатна болка страдаат млади луѓе кои се занимаваат со тешка физичка работа како и луѓе во поодминати години.

Третман: кинезитерапија, миофасцијален третман и блага масажа.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *