Сè повеќе деца и возрасни се со стекнати рамни стапала поради намалено движење, одење по рамна и тврда подлога како што е асфалт, но и носење несоодветни, тесни обувки. Рамните стапала не се само естетски проблем, туку сериозна последица на седечкиот  начин на живот, вишокот килограми и недостигот на движење, тие ја пореметуваат статиката на телото и во потешки случаи може да доведат до инвалидитет. Поради тоа е важно на проблемот со рамни табани, било кај децата или кај возрасните, секојдневно да му се посвети време и редовно да се вежба.

Третман: истегнување, фаќање предмети, одење по нерамен терен…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *