Дископатија се однесува на дегенеративно заболување на интервертебралните дискови или на просторот помеѓу пршлените и може да се развие насекаде по ‘рбетот. Се јавува најчесто во долниот дел на ‘рбетот (лумбалниот) или во цервикалниот’ рбет (цервикален).

Третман: корективни вежби во група, индивидуални часеви по корективна гимнастика.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *