Мигрената не е обична главоболка. Таа предизвикува многу силна болка најчесто во пределот на слепоочниците, челото и очите која може да трае од неколку часa до неколку денa. Освен тоа, мигрената може да предизвика чувствителност кон светлина и звук, вртоглавица, гадење, повраќање или проблеми со видот.

Третман: Миофасцијлна релаксација, масажа.Најважно од сè – релаксирајте се. Минимизирајте го стресот, затоа што тој се смета за број 1 причинител на мигрена.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *